ΣΤΑΚΟΒΟΥΤΗΡΟ ΣΗΤΕΙΑΣ
Μετά την συλλογή της κρέμας και την ωρίμανση της, την ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε λίγο κριθάλευρο. Με την θέρμανση χωρίζονται τα λιπαρά από την στερεά ουσία της κρέμας, η οποία ενωμένη με το κριθάλευρο δίνει ένα πηκτό μείγμα. Τη Στάκα και το Στακοβούτυρο. Ο στακοβούτυρος όπως είναι ακόμα σε υγρή μορφή, συσκευάζεται σε γυάλινα βάζα και τοποθετείται στο ψυγείο. Χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική και στη μαγειρική.Το στακοβούτυρο είναι το μοναδικό 100% βούτυρο με 100% λιπαρά. Αν και είναι πλούσιο σε θερμίδες και λίπος έχει πολλές εφαρμογές. Μυρίζει εντονότερα από άλλα ζωικά βούτυρα αλλά η μυρωδιά του είναι χαρακτηριστική και ευχάριστη. Μια μικρή κουταλιά στακοβούτυρο κάνει μοναδικά τα ψητά μας, και τα ζυμαρικά μας και είναι αναντικατάστατο στο κρητικό πιλάφι , στο λεγόμενο γαμοπίλαφο.
- ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ
- ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΥΒΑΡΑΚΗ
- ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΑΣΙΘΙ
- ΤΥΠΟΣ ΣΤΑΘΕΡΟ ΒΑΡΟΣ
- ΒΑΡΟΣ 300γρ.