ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΒΙΤΖΗΛΑΙΟΥ
ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΤΥΡΙ ΝΑΞΟΥ
Το Αρσενικό είναι ένα τυρί που θυμίζει κεφαλοτύρι και παρασκευάζεται από αιγοπρόβειο γάλα, κυρίως από τα ορεινά χωριά, που συλλέγεται συνήθως στις στάνες ή στους μητάτους. Με την προσθήκη της πυτιάς δίνει τη μανούρα, η οποία στη συνέχεια στραγγίζει μέσα σε ψάθινα καλαθάκια από ξεραμένα βούρλα, τα «τσιμίσκια». Αφού στραγγίξουν οι μανούρες, αφαιρούνται από τα τσιμίσκια και τοποθετούνται πάνω σε τάβλες σε δροσερό και σκοτεινό μέρος. Μετά από περίπου έξι μήνες, στη διάρκεια των οποίων γίνονται τακτικές επαλείψεις με ελαιόλαδο, το Αρσενικό είναι έτοιμο για κατανάλωση.
- ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ
- ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΒΙΤΖΗΛΑΙΟΥ
- ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΑΞΟΣ
- ΤΥΠΟΣ ΖΥΓΙΖΟΜΕΝΟ
- ΒΑΡΟΣ 3kg