ΜΑΣΤΕΛΟ®
ΜΑΣΤΕΛΟ ΑΓΕΛΑΔΑΣ ΚΑΠΝΙΣΤΟ
Ίσως το πιο ονομαστό τυρί από την Χίο, παράγεται από πλούσιο αγελαδινό γάλα, και καπνίζεται αποκτώντας ένα διακριτικό άρωμα.Το μαλακό τυρί Μαστέλο® Καπνιστό αγελαδινό, έχει 29% λιπαρά, 46% υγρασία και 1,6% αλάτι, διατίθεται σε κεφαλάκια των 380 γραμ. περίπου συσκευασμένο σε κενό αέρα. Διατηρείται στο ψυγείο για 2½ μήνες.Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι ότι μπορεί να ψηθεί χωρίς να λιώσει και γι’ αυτό έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλές σαν σαγανάκι, ψητό, αλλά και σαν συστατικό για σαλάτες.Μαστέλο® είναι η εμπορική ονομασία του τυριού (που φτιάχτηκε πρώτη φορά το 1994 από τον Κ. Τουμάζο στη Χίο) και όχι ο τύπος του.
- ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ
- ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΜΑΣΤΕΛΟ®
- ΠΕΡΙΟΧΗ ΧΙΟΣ
- ΤΥΠΟΣ ΖΥΓΙΖΟΜΕΝΟ
- ΒΑΡΟΣ 400γρ.