ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΣΟΥΤΗΣ

ΒΟΛΑΚΙ ΑΝΔΡΟΥ

Στο κυκλαδίτικο νησί της Άνδρου ο Νίκος Ασούτης παρασκευάζει στο παραδοσιακό τυροκομείο του, από αγελαδινό γάλα, ένα από τα πιο εκπληκτικά ελληνικά τυριά: το μαλακό βολάκι Άνδρου. Λέγεται “βολάκι” λόγω του σχήματός του που μοιάζει με μικρή μπάλα. Κατά τη διαδιακασία παραγωγής του, το τυρί καθώς αρχίζει να πήζει, αλατίζεται και κατόπιν πλάθεται σε σχήμα μικρής μπάλας. Τοποθετείται σε πάνινες σακούλες και αφήνεται να στεγνώσει κρεμασμένο σε χώρους δροσερούς, σκιερούς και καλά αεριζόμενους. Το μαλακό βολάκι έχει ελαφρώς αλλοιφώδη υφή, πλούσιο βαθύ άρωμα και μεστή γεύση. Ταιριάζει πολύ σε πράσινες σαλάτες, είναι φανταστικό με φρεσκοψημένο ψωμί και δίνει εξαιρετική γεύση στις πίτες.

  • ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ
  • ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΣΟΥΤΗΣ
  • ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΝΔΡΟΣ
  • ΤΥΠΟΣ ΖΥΓΙΖΟΜΕΝΟ
  • ΒΑΡΟΣ 280γρ.
ΒΟΛΑΚΙ ΑΝΔΡΟΥ
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΦETA Π.O.Π. MONEMBAΣIAΣ ΣΕ ΞΥΛΙΝΟ BAPEΛI
ΖΥΓΙΖΟΜΕΝΟ

ΦETA Π.O.Π. MONEMBAΣIAΣ ΣΕ ΞΥΛΙΝΟ BAPEΛI

ΗΜΙΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ ΤΟΣΤ ΠΛΗΡΕΣ ΤΥΡΟΚΟΜΙΟ
ΖΥΓΙΖΟΜΕΝΟ

ΗΜΙΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ ΤΟΣΤ ΠΛΗΡΕΣ ΤΥΡΟΚΟΜΙΟ

ΗΜΙΑΠΟΒΟΥΤΗΡΩΜΕΝΟ ΤΥΡΙ ΤΟΣΤ ΤΥΡΟΚΟΜΙΟ
ΖΥΓΙΖΟΜΕΝΟ

ΗΜΙΑΠΟΒΟΥΤΗΡΩΜΕΝΟ ΤΥΡΙ ΤΟΣΤ ΤΥΡΟΚΟΜΙΟ